Popis izdataka za 2024.

Popis izdataka za 2023.

Popis izdataka za 2022.

ANA I OPĆINA VINICA 
ZA DJECU I MLADE

Poboljšati kvalitetu života, socijalnu uključenost, olakšati život djece, mladih i roditelja. Pomoći djeci sa zdravstvenim teškoćama, posebnim potrebama, poremećajima ponašanja. Pomoći djeci da lakše prođu kroz obrazovanje. Individualan rad je ključan. Upravo na toj velikoj stvari usuglasili su se Ana-udruga za pomoć djeci i obiteljima i općina Vinica. Za udrugu Ana ugovor je potpisala Ana Duga, dok je za općinu Vinica ugovor potpisao načelnik općine dr.sc.Branimir Štimec,prof. Ovim programom općina Vinica i udruga Ana pružila bi potporu djeci u razumijevanju predškolskog i školskog gradiva, te u prevladavanju zdravstvenih i jezičnih teškoća. S druge strane program je usmjeren na mlade koji stječu iskustvo u radu s djecom i zarade si za studentske potrebe. Bitno je istaknuti da udruga Ana zapošljava roditelje djece koja imaju invaliditet. Ana u ovom trenutku ima 25 korisnika. U ovom prvom dijelu bi se prije svega svim mještanima općine Vinica podijelili leci sa obavijesti da u programe udruge Ana mogu uključiti svoju djecu. Za očekivati je da ima potreba kod djece za ovom vrstom pomoći. Čak ako se i ne javi niti jedan korisnik u općini Vinica, općina Vinica od danas ima ovakav sjajni program kojim se svakako može nazvati prijateljem djece i roditelja. Iako udruga Ana ima kapacitete, studente i ljude koji rade na Programu ideja je uključiti i studente i ljude iz Vinice. Zato dragi mještani općine Vinica iskoristite ovu sjajnu mogućnost. 
Uvijek treba istaknuti i velike ljude i organizacije koji su svojom donacijom ili sponzorstvom poduprijeli rad i djelovanje  Ana - udruge za pomoć djeci i obiteljima iz Varaždina: Ovom prilikom, kao i svaki puta valja spomenuti i ostale sponzore i donatore ove godine udruge Ana:  JANAF iz Zagreba,  BabyLand iz Varaždina, ALPHA-M d.o.o. iz Varaždina, Općina Podravska Moslavina, Grad Opuzen, Maro Bore -restoran Kamenice iz Dubrovnika, Prima commerce iz Bjelovara, IKS LOG d.o.o. iz Varaždina,  Željko Špan iz Virja, Melita Vrkić Hajsok iz Vidovca, Antun Mrzlečki iz Varaždina, Josip Majić - UNIKAT ATELIER GALERIJA MAJIĆ iz Slavonskog Broda, Ana Rilović iz Radovčića, Valentina Vukalović iz Novog Marofa, Želimira Marin iz Rijeke, Krunoslav Duga iz Novigrada Podravskog, Doran Vivoda iz Buzeta, Adrian Čajić iz Novog Vinodolskog, Zoltan Vaštag iz Varaždina, Iva Šimunić Novigrad Podravski, OPĆINA MARKUŠICA, Nenad Ivančan, Ivana Bujan iz Gornjeg Kućana, Daliborka Džinić -TRANSKOP iz Ludbrega, Nevenko Kušević iz Varaždina, Dražen Priher iz Cargovca, Andrijana Tomić iz Varaždina, Dragan Sačer iz Vinograda Ludbreškog i Branka Kos iz Ludbrega. MetaloPlast iz Bartine, Zdenka Vrabec iz Donje Voće, Stolarija-pilana Antun Pečenec iz Kapele Podravske, Anita Šegrt iz Varaždina, Doran Vivoda Buzet, Općina Jalžabet, općina Ljubešćica, koprivničko-križevačka županija, općina Bednja, Lovrinac d.o.o. iz Splita, Božo Janković Mlin i pekarnica Janković iz Brodskog Stupnika, Anton Lovrić - Slavonski Brod, Tomislav Zeko - Varaždin, Ljerka Kovač Mioč - Varaždin, Varaždinska županija.

Ovom prilikom pozivamo i Vas koji ovo čitate, da podržite svojom donacijom ili sponzorstvom rad udruge Ana iz Varaždina na žiro-račun: HR1623900011101339717. Sve što su u udruzi Ana do sada radili može se vidjeti i na Internet stranici: www.udrugaana.hr, a ukoliko im se želi netko obratiti ima e mail: udruga.ana@gmail.com

RADIONICA ZA DJECU - MAJČIN DAN

RADIONICA ZA DJECU - ČOKOLADA

27.04.2024. Današnja radionica. Budući nam je podrška postao i Muzej čokolade iz Zagreba, danas su djeca uživala u čokoladi. Cijela radionica je bila zabavna, kreativna i posvećena čokoladi.

RADIONICA ZA DJECU - CVIJEĆE I PROLJEĆE

Danas je održana "Radionica za djecu". Radionica je održana od 10 do 1​2 sati u Varaždinu. Kao na svakoj radionici bilo je puno igra, bojanja, crtanja... Tema današnje radionice je bila cvijeće i proljeće. Voditelji današnje radionice bili su student Mihael Kapeš i radni terapeut Petar Vojnović. Hvala svima koji podržavaju Ana!

ANU PODRŽALA I KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA

POTPISAN UGOVOR S OPĆINOM BEDNJA

Udruga Ana i Općina Jalžabet potpisali ugovor

Dana 05.04.2024. Ana - udruga za pomoć djeci i obiteljima bila je na potpisu ugovora za 2024. godinu. Ugovor u ime općine Jalžabet potisao je načelnik Rajko Solar, sa predsjednicom udruge Anom Duga. Na potpisu ugovora bili su i ostali predstavnici udruga. Nakon potpisa  ugovora načelnik Rajko Solar sa predstavnicima udruga se je družio uz kavicu. Važno je istaknuti, da općina Jalžabet se potvrđuje kao prijatelj djece, a djeca iz općine Jalžabet svake subote mogu doći na edukativno kreativne Radionice za djecu od 10 do 12 sati. Radionice za djecu iz općine Jalžabet su besplatne.

Radionica - 25.03.2024. - 2. godišnjica udruge Ana

Subotnja radionica 03.02.2024.

Današnja subota je izgledala tako da smo imali radionicu koja je počela u 10 sati i trajala je do 12 sati. Meni je na radionici bilo jako lijepo, veselim se idućoj suboti za radionicu. Danas smo radili sa plastelinom sunčev sustav, vulkan, puža i pizzu od plastelina. Bojali smo, crtali hrvatski grb, jeli grickalice, pili sokove i zezali smo se. Danas na radionici su bili: Melani, Doris, Arthur, Kevin, Leo, Noa, a s nama su bili student Mihael Kapeš i radni terapeut Petar Vojnović. Hvala Vam još jednom što dolazite na naše radionice, veselim se idućoj suboti! Djeco idemo dalje!
Udrugu Ana u 2024. pdržavaju: JANAF-a iz Zagreba BabyLand iz Varaždina, ALPHA-M d.o.o.  iz Varaždina, Općina Podravska Moslavina, a posebno sam sretna da nas podržavaju i ljudi Željko Špan iz Virja, Melita Vrkić Hajsok iz Vidovca, Antun Mrzlečki iz Varaždina, Josip Majić - UNIKAT ATELIER GALERIJA MAJIĆ iz Slavonskog Broda, Ana Rilović iz Radovčića, Valentina Vukalović iz Novoga Marofa.
Melani Živko

Radionica za djecu udruge Ana 16.03.2024.

Radionica je održana u vremenu od 10-12 sati
Leonarda Hendelja, studentica – današnja radionica bila je puna zabave, smijeha i radosti. Igrali smo se i družili. Djeca su crtala, bojala, pričala, svirala klavir i mnoge druge zabavne aktivnosti. Puno pozitive i radosti.
Mila Bunić, studentica – Ovo je bio moj prvi put da sam bila na radionici. Svi su bili dobre volje i prijateljski raspoloženi. Igrali smo se sa djecom, crtali i svirali klavir. Dva sata su nam prošla jako brzo, a djeca su se dobro zabavila.
Petar Vojnović, radni terapeut – na današnjoj radionici kao i uvijek svirao se klavir. U tome su se okušala i djeca koja dosad nisu nikada svirala. Uz sviranje bilo je puno crtanja, skakanja, plesanja i igranja čovječe ne ljuti se, križić-kružić i pogodi tko sam. Djeca su se družila i aktivno sudjelovala u igrama, razgovoru i ostalim aktivnostima. Još jednom napominjem kako je socijalizacija vrlo važan „proces” kroz koji djeca prolaze te sa sobom nosi brojne benefite te pozivam svu djecu željnju druženja, igranja i zabave da nam se pridruže.
Doris Šokec, studentica – današnja radionica kao i svaka prethodna protekla je u smijehu i veselju. Bili smo kreativni i osmislili razne igre kako bi uveselili naše mališane koji se odazovu na ovu radionicu. Ekipa je super, kao i atmosfera i drago mi je da sam dio ove zajednice i što sudjelujem u radionicama koji itekakopotiču djecu na kreativno izražavanje. Evo par riječi od mene. Nadam se da ću i na iduću radionicu uspjeti doći.

PRIJATELJI DJECE U GRADU PRIJATELJA DJECE: JANAF iz Zagreba, BabyLand iz Varaždina, ALPHA-M d.o.o. iz Varaždina, Općina Podravska Moslavina, Grad Opuzen, Prima commerce iz Bjelovara, IKS LOG d.o.o. iz Varaždina, MetaloPlast -Batrina, Željko Špan iz Virja, Krunoslav Duga iz Novigrada Podravskog


, Melita Vrkić Hajsok iz Vidovca, Antun Mrzlečki iz Varaždina, Valentina Vukalović iz Novog Marofa, Ana Rilović iz Radovčića, Josip Majić - UNIKAT ATELIER GALERIJA MAJIĆ iz Slavonskog Broda, Želimira Marin iz Rijeke, Adrian Čajić iz Novog Vinodolskog, Maro Boro -UGOSTITELJSKI OBRT KAMENICE -Dubrovnik. Zoltan Vaštag – Varaždin, Iva Šimunić – Novigrad Podravski, Općina Markušica, Nenad Ivančan – Varaždin, BUDITE I VI PRIJATELJ DJECE I MLADIH ! Ana iz Varaždina -žiro-račun: HR1623900011101339717. Internet stranica: www.udrugaana.hr ,  E- mail: udruga.ana@gmail.com Neka i vaše ime bude upisano zlatnim slovima kao prijatelja djece na: https://udrugaana.hr/Donatori.html  

SJAJNA PODRŠKA ANA


U Ana - udruzi za pomoć djeci i obiteljima djeca, roditelji i mladi imaju sjajnu podršku. Ana ima dva prostora na Pavlinskoj i Augusta Šenoe 3 u Varaždinu.Lu Preko tjedna studenti različitih fakulteta pomažu djeci u shvaćanju predškolskog i školskog gradiva. Radni terapeut pomaže razgovorom, dok logoped pomaže u prevladavanju jezičnih i sličnih teškoća. Glazbeni pedagog pak razvija talente za klavir, solfeggio, pjevanje, plesanje. Djeca i roditelji imaju snažnu podršku, a studenti izvor prihoda. Subota je obično dan kad je u udruzi Ana odmor, odnosno za djecu su osmišljene radionice gdje se djeca druže, igraju, sviraju, pjevaju i razvijaju kreativnost uz pomoć studenata, glazbenog pedagoga, radnog terapeuta, kao animatora.
Tako i ove subote bilo je odlično.
Evo što su rekli o radionici izvršitelji Programa:
Lucija Holi, glazbeni pedagog: Radionica se je održala u subotu 17.02. u prostoru udruge Ana, stoga je taj dan bio zadatak studentima i radnom terapeutu animiranje djece. Funkcija mene kao glazbenog pedagoga je prenositi znanje djeci i usmjeravati ih da slušaju kvalitetnu glazbu, te polaze kulturne događaje. Također uz glazbeno pedagoški dio, moja funkcija je bila sviranje djeci i poticanje djece na sudjelovanje povodom maskenbala način da pjevaju i sviraju na udaraljkama poput tamburina i sa šuškalicama. Bilo nam je zaista zabavno, šareno i veselo, a također uz pjevanje smo i zaplesali. Maskirali smo se u kreativne maske poput dame, doktora,turista i graditelja.
Elena Jug, studentica: Na današnjoj radionici smo se jako zabavljali. Izrađivali smo avione od papira, zanimljivi instrument od staklenki, kuglica i šljokica, te smo svirali, pjevali i igrali društvene igre. Uz zabavu je vrijeme brzo proletilo, mada ove subote smo bilo tri sata, a djeca koja su došla su se zabavljala i usput naučila nešto novo. Jedva čekam sljedeću radionicu u Ana.
Doris Šokec, studentica: Danas smo na radionici imali Program u kojem smo mi studenti organizirali druženje, od pjevanja, plesanja i likovnih radionica. Djeci je bilo jako zanimljivo kao i nama, upoznajemo jedni druge, ali se i puno družimo. Svakako se veselim nadolazećim radionicama.
A evo što kaže i korisnica Programa Melani Živko: Meni je na današnjoj radionici bilo jako lijepo. Jako se veselim i jedva čekam iduću radionicu. Pjevali smo pjesmu - maškare su maškare šarene i šaljive, radili smo zvečke u flašama s šljokicama i glisterima i još puno drugih stvari. Hvala Mihaelu,Petru,Doris, Loreni,Eleni i Luciji, što su nam osmilili sadržaje radionice, a pozivam roditelje i djecu da nam se priključe i dolaze na naše radionice.
Ana Duga predsjednica: Ove godine nastavljamo u uspješnom provođenju ovog programa "Radionice za djecu" koje su zamišljene da se na njima djeca prvenstveno zabavljaju. Kroz tjedan imamo program "Dajmo im šansu", a tu pružamo pomoć djeci u razumijevanju gradiva i u prevladavanju zdravstvenih i razvojnih teškoća. Imamo i klavir, gdje zainteresirana djeca se mogu baviti glazbom uz snažnu podršku. Imamo radnog terapeuta, surađujemo sa logopedom, a imamo i glazbenog pedagoga. Tu su i studenti različitih fakulteta koji doista svojim radom kod djece postižu izvrsne školske rezultate. Djeca dobivaju kroz ta dva programa snažnu podršku, a ključan je individualan rad s djecom. To su programi usmjereni na djecu i mlade, jer djeca dobivaju snažnu podršku i vjetar u leđa na jednome mjestu, a mladi iskustvo rada sa djecom i usput si ostvare prihod za svoje studentske potrebe. Voljela bi da u budućnosti bi mogli i djeci sa zdravstvenim teškoćama osigurati i smještaj dok se školuju u Varaždinu. Ima djece koja zbog zdravstvenih teškoća moraju imati podršku roditelja. Kao i uvijek, ne želim propustiti priliku se zahvaliti sponzorima i donatorima Ana: JANAF iz Zagreba, BabyLand iz Varaždina, ALPHA-M d.o.o. iz Varaždina, Općina Podravska Moslavina, Grad Opuzen, restoran Kamenice iz Dubrovnika, Prima commerce iz Bjelovara, a posebno sam sretna da nas podržavaju i ljudi Željko Špan iz Virja, Melita Vrkić Hajsok iz Vidovca, Antun Mrzlečki iz Varaždina, Josip Majić - UNIKAT ATELIER GALERIJA MAJIĆ iz Slavonskog Broda, Ana Rilović iz Radovčića, Valentina Vukalović iz Novog Marofa, Želimira Marin iz Rijeke, Krunoslav Duga iz Novigrada Podravskog, Adrian Čajić iz Novog Vinodolskog. Ovom prilikom pozivam i Vas koji ovo čitate, da podržite svojom donacijom ili sponzorstvom rad udruge Ana iz Varaždina na žiro-račun: HR1623900011101339717. Sve što smo do sada radili može se vidjeti i na našoj Internet stranici: www.udrugaana.hr, a ukoliko nam se želi netko obratiti ima e mail: udruga.ana@gmail.com.

Bravo JANAF! Hvala prijateljima djece!

*fotografije izrađene i preuzete od Varaždinskih Vijesti

Ana - udruga za pomoć djeci i obiteljima je jedna stvarno divna varaždinska priča. Ne samo varaždinska, već jedna divna hrvatska priča, a kojih je u kod nas doista rekli bi smo premalo.
Jadranski naftovod d.d. već druge godine podržava program udruge Ana "Dajmo im šansu". To je predivan i tako potreban program. Program udruge Ana koji je istinski okrenut podršci djece i mladih. To je program koji doista pomaže i nama roditeljima. Dakle JANAF i ostali prijatelji djece podrška su putem udruge Ana djeci koja dobivalu individualnu podršku u razumijevanju i savladavanju školskog i predškolskog programa, Za djecu, korisnike udruge je ta neprocjenjiva podrška od izuzetne važnosti. Upravo ulaganje u djecu sutra će se cijelom našem društvu višestruko vratiti. Ovo je ulaganje u mlade, naše buduće stručnjake - studente. Ti mladi ljudi dobivaju iskustvo i zadovoljstvo u radu s djecom. Nemojmo zaboraviti, da i roditelji imaju sve na jednom mjestu u udruzi Ana. Djeca sa razvojnim teškoćama, invaliditetom i problemima u ponašanju u udruzi Ana imaju podršku u razvojnim teškoćama djece. Tu je suradnja i s logopedicom koja im pomaže u prevladavanju jezičnih teškoća i barijera. Ugovor s JANAF-om je potpisala predsjednica udruge Ana Duga. Hvala JANAF! Predsjednica Ana Duga je izjavila: Hvala prijatelji djece kojih iako je godina tek počela ima stvarno već podosta: Osim JANAF-a iz Zagreba, podržali su nas i  BabyLand iz Varaždina, ALPHA-M d.o.o.  iz Varaždina, Općina Podravska Moslavina, a posebno sam sretna da nas podržavaju i ljudi Željko Špan iz Virja, Melita Vrkić Hajsok iz Vidovca, Antun Mrzlečki iz Varaždina, Josip Majić - UNIKAT ATELIER GALERIJA MAJIĆ iz Slavonskog Broda, Ana Rilović iz Radovčića. Ovim putem pozivam i sve Vas dragi čitatelji i čitteljice da i Vi svojom donacijom/sponzorstvom podržite udrugu Ana.
Hvala Vam svima!, istaknula je Ana Duga, predsjednica udruge Ana.

PUNO DJECE I RODITELJA U UDRUZI ANA

Na adresama Pavlinska 5 i Augusta Šenoe 3 u Varaždinu okupilo se je puno roditelja i djece u udruzi Ana.
Djeca su se odlično zabavila na kreativo-likovnoj i glazbenoj radionici.
Djeca su došla iz Varaždina, okolice Varaždina, ali roditeljima sa djecom nije bilo teško doći čak ni iz susjedne koprivničko -križevačke županije naprimjer iz Virja. Djeca su se igrala, crtala, izrađivala likove u Pavlinskoj 5 u Varaždinu i uživala u glazbenoj i tematskoj radionici koja je održana na Augusta Šenoe 3 u Varaždinu. 
Radionicu u Pavlinskoj 5 je vodila Elena Jug, a glazbenu i tematsku radionicu je vodio David Biro. 
Djeci je tako bilo lijepo, da ispada da bi drugi puta trebalo produžiti vrijeme trajanja radionica.
Jasno treba pohvaliti i izvanrednu organizaciju predsjednice udruge Ane Duga.
Ana ima dva aktivna Programa: "Dajmo im šansu" i "Radionice za djecu" koji sjajno odgovaraju na potrebe djece, ne samo grada Varaždina, već i ostalih krajeva Hrvatske. Ovo druženje je dokaz da je Varaždin kao prijatelj djece putem udruge Ana postao mjesto druženja djece iz više županija.
Da podsjetimo, da udruga Ana daje dodatnu podršku djeci predškolskog i školskog uzrasta u pripremi za školu i u savladavanju razvojnih teškoća i savladavanju školskog programa. Ključan je individualni rad s djecom. Na Programima su svakodnevno angažirani studenti. Prvenstveno tim programom je udruga Ana dodatna podrška djeci s posebnim potrebama, djeci s invaliditetom i djeci slabijeg imovnog stanja. Program se provodi osobno na adresama udruge Ana i online za djecu iz ostatka Hrvatske i koja ne mogu pristupiti osobno. Djeca se puno igraju, zabavljaju, a ujedno i uče ležerno i kroz igru. Razvijen je projekt koji kod djece razvija njihovu kreativnost, domišljatost, razvija dječje talente. Konkretno prema sklonostima djece uče se osnove sviranja na sintisajzeru (planiraju nabaviti i klavir), osnove solfeggio, osnove pjevanja, šivanje na juti koncem i iglom, igranje igara poput memory, kulinarska radionica pravljena raznih kolača, salata , juha i jela, recitacije, izrada raznih kreacija od papira i slično, šetnja sa djecom po gradu Varaždinu i upoznavanje okoline i grada, a što je posebno zanimljivo za djecu koja nisu iz Varaždina. Udruga Ana je velika podrška djeci i sve je za djecu iz udruge Ana besplatno. Udruga Ana je postala omiljeno okupljalište djece svih dobi i interesa, a u radionicama su se priključila i njihova braća i sestre, tako da svakim danom broj djece raste.
Evo što kažu neki od roditelja i studenata: 
Tihomir Horvat iz Varaždina: Briga za dijete kojemu je potrebna dodatna pomoć je izazov za svakog roditelja. Ovim druženjem djece mogu reći da mi je kroz radionicu udruge Ana i igru sa drugom djecom pomoglo u shvaćanju da odricanje i napori za djecu nikada nisu uzaludni. Ukratko udruga Ana pomaže nam da vidimo da nismo sami i da nismo jedini. Jako nam je drago da postoji ovakva udruga koja nam svojim postojanjem pomaže na razne načine (logopedskim terapijama, pomoći kod učenja i shvaćanja gradiva, rehabilitatorskim terapijama). U udruzi Ana sam dobio širi spektar pomoći koje dijete može koristiti. Nakon rezimea o ovom susretu djece, mogu reći da su djeca bila zadovoljna i radosna, da su upoznali i drugu posebnu djecu !

Doris Šokec, studentica u Varaždinu: Drago mi je da sam dio ove udruge i što imam priliku pomagati ovoj divnoj djeci na njihovom obrazovnom putu.Radim u udruzi kao studentica i uz obveze na faksu ovaj posao me opusti. Iako radim preko student servisa, ti mališani meni su jako posebni, upravo zato što i ja nekad nešto novo naučim od njih, ali i zbog ljubavi koju imaju i pružaju. Udruga Ana zaista je divna udruga i stvarno sam oduševljena načinom na koji vode ovu udrugu i omogućuju ovoj posebnoj djeci da im se unaprijedi kvaliteta života i poveća socijalna uključenost.

Tamara- Laura iz Virja: Zahvaljujem se na svoj brizi, toplim riječima, igrama s drugom djecom, crtanju, glazbi i na odličnoj organizaciji.Odlično smo se družili, zabavljali i nije mi žao dalekog puta, da sam i ja došla u Varaždin. Meni je udruga Ana jedna od najboljih udruga u Hrvatskoj. Isto mišljenje dijeli i moj otac Željko.

Ovom prilikom treba spomenuti da je prostor u Pavlinskoj 5 opremio Vstyle Luxury Brand iz Zagreba, a prostor u Augusta Šenoe je opremila Prima iz Bjelovara. 

Poslovanje Ana je potpuno transparentno i sve isplate su vidljive na poveznici: popis izdataka 6-23.odt (udrugaana.hr)  
Udrugu Ana su ove 2023 podržali: Grad Varaždin, prijatelj djece, JANAF iz Zagreba, Podravka iz Koprivnice, Lovrinac iz Splita, Sanitat iz Dubrovnika, općine i mnogi drugi poduzetnici i građani, a što se može vidjeti i na poveznici https://udrugaana.hr/Donatori.html


Podržite i vi uplatom donacije Ana - udruga za pomoć djeci i obiteljima
Žiro račun: IBAN: HR1623900011101339717 .

ANA POVODOM DJEČJEG TJEDNA
07.10.2023. U Varaždinu na Pavlinskoj 5 udruga Ana je napravila druženje povodom Dječjeg tjedna u Varaždinu. Bilo je sviranja, pjesama i kreativnih radionica. Sve je je bilo prosuto odličnim druženjem. Hvala svima koji su došli u udrugu Ana povodom Dječjeg tjedna u Varaždinu. 

GRAD VARAŽDIN -PRIJATELJ DJECE!
Dana 19.09.2023. predsjednica Ana – udruga za pomoć djeci i obiteljima u gradu Varaždinu potpisala Ugovor o financiranju programa. Program je usmjeren na podršku djeci s teškoćama u razvoju, invaliditetom i problemima sa ponašanjem. Sredstva će biti iskorištena za individualni rad i podršku djeci iz Varaždina. Cilj Programa je da djeca imaju bolje obrazovanje, što im garantiram bolju budućnost i mogućnost veće samostalnosti, neovisnosti i zadovoljstva u kasnijem životu usprkos zdravstvenim teškoćama. Djeca postižu izvrsne rezultate, a ključan je individualni rad s djecom.

RADIONICE ZA DJECU
Ovo ljeto djeca su uz pomoć učiteljice Tee Krušelj osmislila radionice na kojima su se zabavljala, a ujedno i učila. Projekt je osmišljen ovo ljeto 2023. Početkom dugog toplog ljeta krenulo se je u te radionice. Radionice za djecu su u ljetu pohađala djeca Marko, Doris, Hrvoje, Melani i Tamara-Laura. Radionice se održavaju u Varaždinu. Projekt kod djece razvija njihovu kreativnost, domišljatost i razvija njihove talente. Konkretno ovo ljeto se je sviralo na sintisajzeru, a plan nam je nam je nabaviti i klavir, uvod u solfeggio, učenje sviranja osnove, zatim šivanje na juti koncem i iglom, igranje igara poput memory i igranje s kinetičkim pijeskom i slično, šetnja s djecom po Varaždinu i upoznavanje okoline, kulinarska radionica pravljena raznih kolača, salata juha i jela, recitiranje, izrada raznih kreacija od papira i slično. Projekt vodi i izvodi Tea Krušelj. Kod djece se očekuje i dobiva razvijanje njihove kreativnosti i talenta. Velika je korist od ulaganja u djecu. Kaže se da jedan euro uložen u djecu lokalnoj i široj zajednici vraća sedam eura.
Hvala svima koji podržavaju rad udruge Ana! https://udrugaana.hr/Donatori.html

LJETNA ŠKOLA U ANI – IZRADA SLASTICA

Kako se približava nastava i početak školske godine, naša ljetna škola u udruzi Ana za ovu godinu ide kraju. U ljetnoj školi djeca su imala mnoge i zanimljive aktivnosti, a izrada slastica je bila jedna od tih aktivnosti. Naša učiteljica Tea Krušelj sa curama u izradi slastičarskih delicija! Evo Kako je to bilo. Hvala Podravki d.d. što podržava rad udruge Ana!

S ANOM DJECA UPOZNAJU MORE

Ovog ljeta udruga Ana uspjela je riješiti za jednu obitelj besplatno ljetovanje u Rijeci. Daj Bože da u budućnosti što više roditelja s djecom udruga Ana uspije poslati na besplatno ljetovanje na naše prekrasno more! Evo što kaže Željko Špan iz Virja: Zahvaljujemo se udruzi Ana na još jednom dobrom i humanom djelu. U Rijeci smo dobili apartman u grupaciji "Molo Longo", a bilo nam je osigurano i jelo u Tapas baru. Imali smo dva prekrasna dana, a koja su nam doslovno prošla kao dva sata. U Rijeci smo bili kćerka prvi puta i ja drugi puta. Imali smo PRILIKU biti na našem prekrasnom moru i razgledali smo grad Rijeku, a koji je stvarno prekrasan grad. Posjetili smo luku Rijeka, bili smo u više crkava, razgledali smo više znamenitosti u Rijeci, kao što su Stara gradska vrata, stare građevine, hotele i restorane i sve druge znamenitosti koje smo stigli vidjeti za vrijeme boravka u Rijeci, a ljudi koje smo pritom sretali bili su vrlo ljubazni i pošteni. Prošetali smo i starim dijelom Rijeke. Na kraju još jednom se zahvaljujem udruzi Ana. Zahvaljujem se ja i moja kćer na svoj mogućoj potpori i prezadovoljni smo radom, trudom i poštenjem!

NAŠA MELANI JE OSVOJILA ZLATNU MEDALJU!

Naša štićenica Melani Živko osvojila je zlatnu medalju na državnom natjecanju učenika strukovnih škola WorldSkills Croatia 2023.
WorldSkills Croatia 2023., je najveći događaj u obrazovanju u Republici Hrvatskoj i najveće natjecanje u ovom dijelu Europe.
Melani Živko pod vodstvom mentorice Marine Viljevac i u suradnji s kolegicom Tašom Husnjak je osvojila zlatnu medalju u području „Ekologija – jučer, danas, sutra”. Zlatnu medalju je Melani Živko sa svojim timom osvojila na temelju stručne procjene Prosudbenog povjerenstva za WSC smotre 2023. i na temelju glasova pojedinaca, a glasalo je preko 4000 ljudi. Državnim natjecanjima učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia promiče se i povećava privlačnost strukovnog obrazovanja te jača suradnja između obrazovanja i gospodarstva.
Melani Živko kaže: „Bilo mi je ovo prelijepo iskustvo, jako sam se lijepo osjećala. Prekrasan je osjećaj pred toliko ljudi primiti zlatnu medalju. Hvala stručnom žiriju, hvala mojim roditeljima, hvala mojoj mentorici Marini Viljevac, svima koji su glasali za mene i svima, da nekog ne zaboravim, koji su mi bili podrška, da dođem do ove zlatne medalje.”
Naša Melani usprkos brojnim zdravstvenim ograničenjima, a zahvaljujući ogromnoj individualnoj podršci studenata, edukacijskog rehabilitatora i logopeda, kao i ostaloj liječničkoj podršci je izvrsna učenica u svojoj struci administrator. Postiže izvrsne rezultate, ruši sve predrasude, mišljenja, da neće uspjeti i u biti je svijetli primjer ostaloj djeci s invaliditetom, posebnim potrebama ili pak problemima u ponašanju, da se uz pomoć tima i pružanja individualne pomoći mogu srušiti barijere i pomaknuti granice mogućeg. 
Bravo Melani! 
Hvala Hotelu Academia iz Zagreba koji su nam donirali besplatni smještaj cijeli tjedan. 
Hvala JANAF-u, kao našem najvećem sponzoru Programa i svim ostalim sponzorima https://udrugaana.hr/Donatori.html
Hvala svima koji su na bilo koji način bili podrška!
https://www.youtube.com/watch?v=q_egBGvZ2yg

DOPRINOS DOBROJ BUDUĆNOSTI HRVATSKE !
U Ani - udruzi za pomoć djeci i obiteljima bilo je stvarno radno. Sastavljali su se stolovi i stolice na adresi Pavlinska 5 u Varaždinu (kraj katedrale). Namještaj je donirao Vstyle Luxury Brand iz Zagreba.  Ana – udruga za pomoć djeci i obiteljima je ovim prostorom povećala kapacitete za pomoći djeci s teškoćama u razvoju i ponašanju, odnosno djeci s invaliditetom. Ana – udruga za pomoć djeci i obiteljima uz pomoć sponzora s time da je ove godine najveći sponzor programa Janaf iz Zagreba, ali i brojni drugi sponzori: https://udrugaana.hr/Donatori.html i ove godine uspješno pomaže djeci kako bi napravila uspješnu pripremu za školu, ali i postigla bolje, pa čak i izvrsne rezultate u obrazovanju. Posebno je to bitno, ali s druge strane jako teško ostvariti za djecu sa brojnim zdravstvenim ograničenjima. Prema statistikama jako malo djece sa invaliditetom u Hrvatskoj završi srednju školu, a kamoli fakultet. S tom djecom treba ogroman dodatni individualni rad, strpljenje i rezultati garantirano ne izostaju. Neki korisnici programa se približavaju maksimumu postignutih rezultata. Djeca kroz program Ana – udruge za pomoć djeci i obiteljima dobivaju snažnu podršku, a s njima rade studenti fakulteta iz Varaždina, Zagreba, Čakovca i Koprivnice. Radi se svaki dan, djeca vole dati sve od sebe, vole takav način rada i rezultati su izvrsni. Dakle Ana udruga za pomoć djeci i obiteljima ima program usmjeren potpuno na mlade. Studenti isto marljivo rade i vole raditi taj posao. Cilj je pomoći djeci da u kasnijem životu budu konkurentna na tržištu rada, da si mogu samostalno osigurati prihode dostojne čovjeku i da imaju zanimanje u kojem će uživati raditi. Program je usmjeren na djecu iz cijele Hrvatske, jer djeca koja ne mogu osobno pristupiti u prostor u kojem djeluje Ana – udruga za pomoć djeci i obiteljima, a to je na Pavlinskoj 5 i Optujskoj 64 u Varaždinu te u Gajevoj 112, Novigrad Podravski, mogu pomoć dobiti virtualno putem ZOOM-a, Microsoft Teamsa i sličnom komunikacijskom vezom. 
Ukoliko i vi želite donirati Ana udruzi za pomoć djeci i obiteljima, to možete na IBAN: HR1623900011101339717

IZVJEŠĆE O ISKORIŠTENOJ 
DONACIJI!

Donacija Hrvatskih šuma d.o.o. iz Zagreba je iskorištena za:
-BESPLATNE TERAPIJE EDUKACIJSKOG REHABILITATORA -BESPLATNE TERAPIJE LOGOPEDA -BESPLATNE TERAPIJE PSIHOTERAPEUTA
Sve nabrojano je pruženo djeci od strane vrhunskih stručnjakinja:
- dr.sc. Eva Brlek prof. reh. psihoterapeut 
- Maja Vincek Slunjski, magistra logopedije i psihoterapeut
Hrvatske šume d.o.o. iz Zagreba su napravile veliku stvar, pomogle su djeci s teškoćama u razvoju i ponašanju, odnosno djeci sa invaliditetom i njihovim roditeljima. Ovom donacijom se pomoglo djeci u prevladaju razvojnih teškoća uključivanjem sve potrebne podrške stručnjaka, kako bi postigla maksimum svojih mogućnosti. Cilj je da djeca jednom kad odrastu, budu što samostalnija u kasnijem životu - odrasloj dobi. Važno je napomenuti, da roditelji u svojim ruralna sredinama, osim financijskih nemogućnosti, nemaju niti dostupnost potrebnih stručnjaka. Novac Hrvatskih šuma je iskorišten na najbolji mogući način, a velik je doprinos dobroj budućnosti djece korisnika istih sredstva, a i društvu u cijelosti.